Makalös brist på självinsikt

I dagarna pågår FN:s stora toppmöte om millenniemålen i New York. Ledare för världens vill gärna visa att man bryr sig lite extra mycket för att avskaffa fattigdomen.

Storbritanniens nyss avsatte premiärminister Gordon Brown är till exempel arg för att de rika länderna inte gjort tillräckligt för att uppfylla de löften de givit till världens fattiga, en slutsats han inte är ensam om. FN:s MDG Gap Task Force kom fram till samma sak i en ny rapport om framstegen inom millenniemål nummer 8 (de rika ländernas ansvar).

Brown var finansminister under Tony Blair från 1997 till 2007 då han tog över som premiärminister tills han förlorade valet och avsattes i maj 2010.

Han är därmed själv direkt ansvarig för bristen på agerande från ett av de största och rikaste länderna i värden. Ett land som under hela hans tid som direkt eller delvis ansvarig för Storbritanniens biståndsnivåer inte ens kommit nära det internationella målet på 0,7% bistånd.

Han var finansminister under Tony Blair från 1997 till 2007 då han tog över som premiärminister tills han förlorade valet och avsattes i maj 2010.

Det här inlägget postades i Blogg-inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s